Startside > Opskrift > Brændte mandler
print

Brændte mandler

Sprød, sød, et strejf af kanel og utroligt lækkert

Så godt som julemarkedet - eller måske endda bedre? Når du koger brændte mandler derhjemme, får du bonusen i den søde duft, der fylder både rum og krog! Vores ristede, brændte mandler glaseres hurtigt og let i en gryde sammen med vaniljesukker, kardemomme og kanel. Heldige, at den crunchy snack er så let at fikse - den forsvinder hurtigt!

Ingredienser

til 8 portioner
200  g sukker
1  pakke (8g) vanillesukker
3  tsk kanel
2  tsk malet kardemomme
200  g mandel med skal
Forberedelse
20 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Hæld 200 gram sukker, vaniljesukker, 3 tsk kanel og 2 tsk kardemomme i en gryde sammen med 100 ml vand. Bland det godt og kog op.

Trin 2:

Så snart sukkeret er kogt, blandes 200 gram mandler i og koges på medium varme. Rør rundt med en træske. Hæld mandlerne i sukkervandet under omrøring konstant i ca. 10-15 minutter, indtil væsken er forsvundet. Så snart væsken er fordampet, krystalliseres sukkeret og hærder igen. Fortsæt med at varme mandlerne under omrøring konstant, indtil sukkeret er flydende og karamelliseret.

Trin 3:

Når mandlerne har deres blanke, søde skal, skal du fjerne panden fra varmen. Hæl de ristede mandler på Toppits® bagepapir, spred og adskil dem med to gafler. Lad køle af (men glem ikke at tage en eller to, mens de er vidunderligt varme!).

Brændte mandler med kanel med Toppits bagepapir

Tips 1:

De ristede mandler er for gode til at lade være, især ved juletid: delt glæde er dobbelt glæde. Klip et kvadrat på 20x20 cm med Toppits® bagepapir og fold til en trekant. Læg trekanten med den længste side ned. Marker midten af ​​den højre kortside af trekanten, og fold det nederste venstre hjørne af trekanten, så den opfylder mærket. Gentag med den anden side. Fold nu til øverste kant, så du får en pose, og fyld den med mandler.

Brændte mandler med kanel på grød med æble på Toppits bagepapir

Tips 2:

Krispy ristede mandler smager også godt på blød og glat grød! Ved to portioner: Bland 50 gram havregryn med 250 ml mælk og kog i en gryde på middel varme, indtil du får en tyk, cremet grød. Opdel i to skåle og top med æblepuré og æblestykker. Drys kanel og tilsæt nogle ristede mandler. En god, opvarmende dessert eller en luksuriøs morgenmad.

Bedst til rester:

Brændte mandler forbliver friske og sprøde i uger, hvis de opbevares korrekt. Brug Toppits® aluminiumsfolie, eller anbring nødderme i en metal kagedåse.

Lignende opskrifter

En rund kiks, en trekant og så lidt glasur - vores grantræer er klar!

Det kan være svært at portionsopdele boghvede – som regel ender en stor del i skraldespanden. Du kan dog opbevare det korrekt og genbruge det næste dag til de skønneste vegetariske boghvedepandekager.

Perfekt kølig dessert til varme sommerdage