Startside > Opskrift > Rosa veggieburgers
print

Rosa veggieburgers

Pretty in pink - farvede burgerbrød med rødbeder

Hvad er nu vi siger? Vi spiser med øjnene! Ikke underligt at mad og retter med farverige grøntsager, frugter eller en lækker sauce tiltrækker meget. Cremet smoothies, grillet zucchini og aubergine, en nærende frugtsalat. Hvorfor ikke prøve at genoplive det traditionelle beige burgerbrød med lidt farve? Med den sunde rødbedsaft fikser du et sprødt pink burgerbrød, der er perfekt til en sprød veggie-burger. Både i smag og billede.

Ingredienser

til 12 portioner
500  g hvedemel
1  msk chiafrø
1  tsk salt
1  tsk gurkemeje (valgfrit)
220  ml rødbedejuice
1  tsk rørsukker
1   gær (ca 42 g)
3  spsk kokusjogurt
1  spsk olivenolie
1  pakke falafelmiks
   salatblad
   tomat (I skiver)
   agurk
   ost
   økologisk mayonnaise
1  spsk urter
   stegt løg
Forberedelse
90
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Ingredienser til grøntsagsburgere på falafel med brød af rødbeder

Trin 1:

Før du begynder at forberede burgerbrød, skal du forvarme ovnen til 180 ° C (øverste og nederste varme). Bland mel, chiafrø og salt i en stor skål. Selvfølgelig kan du vælge at bruge et andet mel, der passer dig bedre - som f.eks. fuldkornsmel.

Trin 2:

Varm derefter rødbedesaften forsigtigt i en gryde. Sørg for, at væsken er lunken eller fingervarm (mellem 35-38 °), ellers dør gæren, og bollerne bliver stenhård. Hvis du er usikker på temperaturen, kan du prøve at dyppe en ske i saften og trykke mod håndleddet. Hvis det føles behageligt, er temperaturen god.

Trin 3:

Hæld nu den varme saft i en lille skål, tilsæt derefter sukkeret og gæren. Rør godt, indtil gæren er opløst. Tilsæt gærblandingen, yoghurt og olie til de tørre ingredienser, og bland alt sammen til en dej. Dæk derefter dejen i fem minutter på en melet overflade, indtil den er fleksibel og let fugtig.

Trin 4:

Nu er det tid til at forme 12 runde boller, som snart bliver burgerbrød. Placer boller på en bageplade med Toppits® bagepapir så du kan være sikker på, at der ikke sidder noget fast eller brændt. Dæk pladerne med et håndklæde, og lad det hæve på et varmt sted i cirka en time.

Trin 5:

Mens du venter på, at boller skal hæve, kan du forberede burgerene. Kog falafelblandingen med kogt vand i henhold til instruktionerne på pakken, og lad den svulme op. Når falafelen er klar, tilsæt urterne og bland rundt. Form derefter med fugtige hænder fire vegetariske karbonader.

Trin 6:

Tilbage til bollerne: nu skulle hævningen være færdig, og bollerne skulle være steget til perfekt størrelse og form. Sæt pladen i ovnen og bag i cirka 12 minutter. Når de er bagt, lad dem køle af på grillen.

Trin 7:

Nu er det tid til at stege falafelburgere. Læg dem på en stegepande og steg i cirka 3-4 minutter, eller indtil overfladen er blevet sprød. I de varmere måneder fungerer det naturligvis perfekt at grille dem på grillen. Vær forsigtig, når du vender burgerne, da de let falder fra hinanden.

Veggieburgers med falafel og rødbede med topping

Trin 8:

Når burgere er stegt, og de lyserøde brød er afkølet, er det på tide at færdiggøre grøntsagsburgerne. Vores anbefaling: burgere smager godt sammen med tomat, salat, agurk og syltede rødløg. Og du skal bestemt ikke glemme noget cremet: hummus, tzatziki eller måske salsa? Syrlig fetaost eller saltet halloumi passer også perfekt sammen med den nøddeagtige falafel. Nyd!

Tips!

Sørg for at bage en ekstra portion burgerbrød og fryse de resterende brød, der er pakket i Toppits® fryseposer med tre lag - de holder iskrystallerne væk! Brødene forbliver friske i mindst tre måneder i fryseren.

Lignende opskrifter

Smukke og holdbare cupcakeforme med Toppits® bagepapir

Stop madspildet, nu genanvender vi. Sådan laver du din egen bouillon af grøntsagsrester.

Stop madspild. Vi har den perfekte zero waste-opskrift til efteråret.