Startside > Opskrift > Gulerodsroulade
print

Gulerodsroulade

Fantastisk saftig klassiker - i ny forklædning!

Gulerod: en god råvare, vi har masser af, og som også er meget venlig for både mave og tegnebog. Benyt afgrøden på den bedste måde: opgrader den så populære gulerodskage til en gulerodsroulade! Den sædvanligvis crunchy grøntsag gør rouladen ekstremt saftig, og med dens syrlige fyld lavet af flødeost, lover vi, at den bliver en ny favorit til kaffen.

Ingredienser

til 8 portioner
   Kagen
  dl gulerødder
3  st æg
  dl strøsukker
2  spsk mælk
2  dl mel
2  tsk kanel
1  tsk bagepulver
   Fyld & topping
50  g smør
200  g hytteost
1  dl flormelis
2  tsk vanillesukker
Forberedelse
2,5 timmar (ink avsvalning + stelning av kristyr)
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Trin 2:

Riv gulerødderne fint. Pisk æg og sukker fluffily.

Trin 3:

Bland mel, kanel og bagepulver i en separat skål. Tilsæt først mælk i det slagne æg, derefter melblandingen og til sidst gulerødderne.

Trin 4:

Smør en Toppits® bageplade med smør, og spred dejen jævnt over papiret. Bag kagen midt i ovnen i cirka 3-5 minutter - kagen skal kun få lidt farve.

Trin 5:

Når kagen er klar til at bage, tag den ud af ovnen og drys sukker over kagen. Læg et nyt bagepapir oven på kagen, og vend det på et trådstativ. Træk forsigtigt det første papir af, og lad kagen afkøle.

Trin 6:

Nu er det tid til den syrlige fyld. Pisk stuetemperatur smør sammen med flødeost. Tilsæt flormelis og vanillesukker. Gem noget til sprøjtning.

Gulerodssoulade med cremet glasur og syrlig fyld på Toppits bagepapir

Trin 7:

Fordel fyldet jævnt over hele kagen. Rul ved hjælp af bagepapiret kagen sammen i længden, klem let for at fastgøre kagen og læg samlingen nedad. Sæt det i køleskabet, og lad det sætte sig lidt, og drys derefter lidt god flødeostcreme ovenpå. Top med revet gulerod. Klar!

Bedst til rester

I køleskabet holder gulerodsrouladen godt i op til fem dage - bare sørg for at dække den ordentligt med plastfolie så det ikke smager af andre fødevarer. Du kan også fryse kagen (med frosting!) I 3-6 måneder.

Lignende opskrifter

Lidt blødt, lidt hårdt, lidt nøddigt, lidt sødt - og meget godt!

Bagt cheesecake 14.08.2020

Cremet og kraftfuld - med dulce de leche