Startside > Opskrift > Chokoladeknas
print

Chokoladeknas

Ryd forrådet og lav en hjemmelavet chokoladekage

Jul og helligdage .. Det betyder chokolade i overflod: hvis du ikke har købt den selv, har du sandsynligvis modtaget en æske i gave af dine gæster. Og hvorfor ikke? Det er så godt! Saml alle rester og fix "ny" chokolade på kort tid. Dekorer derefter den store chokoladekage pænt med tørret frugt, nødder, skumfiduser. Ja, nøjagtigt hvad du vil - der er noget for enhver smag!

Ingredienser

til 1 portioner
150  g chokolade (firkanter, stykker etc.)
   Dekoration efter ønske:
   Nødder: saltede eller usaltede cashews, jordnødder, mandel..
   Tørret frugt: tranebær, mango, ingefær..
   Minikringler, skumnisser, marshmallows..
   Krydderier: chiliflakes, kanel, havsalt..
Forberedelse
20 minuter
Vanskelighed

Forberedelse

Trin 1:

Hak den chokolade som du fandt i gemmerne groft, og smelt den i et vandbad. Tag en lille og en lidt større gryde ud. Fyld den større gryde med ca. 1/4 med vand og anbring den på pladen på medium varme. Placer derefter den lille gryde (du kan også bruge en skål til dette) i den større. Sørg for, at vandet ikke spildes i den lille gryde/skål. Læg den hakkede chokolade i den lille gryde/skål, og smelt under omrøring.

Trin 2:

Hæld den smeltede chokolade på Toppits® bagepapir - hvis du vælger at oprette et stort stykke, eller mindre "cookies" er helt op til dig!

Chokoladebar med kringler, drys og meget mere på Toppits bagepapir

Trin 3:

Dekorer nu chokoladen efter lyst og smag. Lidt knust polkagris, hakkede hasselnødder, sprøde salte kringler.. Kun fantasien stopper! Lad derefter den hjemmelavede chokolade hærde helt - størkning gør det bedst i køleskabet.

Tips!

Med en lille indsats kan din hjemmelavede chokolade gå fra fin til imponerende: bland let og mørk chokolade og skab dejlige hvirvler og mønstre! Til dette kræves separate vandbade. Hæld derefter den lyse chokolade forsigtigt over den mørke (eller omvendt) ved at portionere/hvirvle den med en ske, gaffel eller træpind. Skeen skaber det tykkeste mønster, træpinden en tyndere.

Bedst til rester:

Opdel din hjemmelavede chokolade i større stykker eller som hele søjler. pak ind i Toppits® bagepapir, plastfolie eller aluminiumsfolie . Giv det væk, ellerbehold det selv :) Opbevares i køleskabet, indtil det er tid til at nyde det.

Lignende opskrifter

Lav det enkelt i din egen ovn!

De mest velsmagende peberkager, som du kan rulle direkte ud på det skridsikre bagepapir i ark!

Nektaringalette 24.09.2020

Saftig og herlig tærte direkte fra pladen