Startside > Opskrift > Chokoladekage med hjerte
print

Chokoladekage med hjerte

Fantastisk cremet og lind, dekoreret med varmt hjerte

Love, Love, Love .. Alt hvad du behøver er kærlighed - og mad, selvfølgelig! Inviter dine kære (eller dig selv) til en enkel og utroligt god chokoladekage toppet med mørk chokolade og en dekorering af de fine hjerter af den fineste glasur.

Ingredienser

til 12 portioner
200  g smør
200  g mørk chokolade
150  g sukker
4   æg (M)
100  g mel
100  g malet mandler
2  tsk bagepulver
150  g mælkechoklade
1  dl piskefløde
3  spsk piskefløde
75  g flormelis
Forberedelse
30 minuter bakning; 30 minuter förberedelse
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

p> Vi starter med chokoladekagen! Forvarm ovnen til 180 ° C (160 ° C i varm luft). beklæd en springform (Ø 26 cm) med Toppits® bagepapir. Smelt 200 gram smør og 200 gram mørk chokolade i en lille gryde over svag varme. Lad det køle af.

Trin 2:

Mens du venter på, at smøret afkøles, blandes 150 gram sukker og 4 æg med en pisker, indtil den er let pisket (ca. 5 minutter). Hæld langsomt den smørede chokolade i, og pisk massen sammen.

Trin 3:

Bland 100 gram mel, 100 gram malede mandler og 2 tsk bagepulver hurtigt og nøjagtigt i dejen. Hæld dejen i formen og bag i cirka 30 minutter. Sørg for at foretage en tilfældig prøve: hvis løs dej klæber fast i træpinden, har kagen brug for et par minutter mere i ovnen. Lad kagen afkøle i 15 minutter, og løsn derefter på kanterne af springformen. Lad kagen afkøle endnu en gang, placer den derefter på en ovnrist eller en passende plade, og fjern bagepapiret. Lad kagen være på hovedet.

Trin 4:

Til glasuren, finhakkes 150 gram mælkechokolade /mørk chokolade. Kog 1 dl piskende fløde, fjern den fra pladen og tilsæt chokoladen. Rør blandingen, indtil den bliver en glat dej. Sæt chokoladesaucen til side og lad den afkøle, indtil den er lunken. Spredes over den jævne kagebase ved hjælp af en dejskraber.

Trin 5

Bland 75 gram flormelis sammen med 2-3 spsk flødeskum, så det danner en tyk masse. Fyld en Toppits® sprøjtepose med en dyse i bunden.

Chokoladekage med hjertet til Valentines med Toppits

Trin 6

Nu er det tid til at dekorere kagen, så den passer til Valentinsdagen - og alle de andre kærlige stunder og dage, der er værd at fejre.

Sprøjt prikker tæt af den hvide glasur på den mørke glasur i et cirkulært mønster ved hjælp af sprøjteposen eller foldet pergamentpapir. Brug spidsen af ​​en træpind til at trække de hvide cirkler ind, så de danner hjerter. Lad glasur indstille ordentligt - den forbliver cremet i lang tid. Hvis du har kort tid, lad kagen køle ned i køleskabet - så bare nyd!

Bedst til rester

Hvis du får kage til overs? Brug Toppits® aluminiumsfolie til at dække stykket, og det holder op til fire dage!

Lignende opskrifter

Ren og let grillnydelse

Lav det enkelt i din egen ovn!

Julestokke 24.11.2020

Klassiske julestokke i en helt ny, sprød og blød udgave!